Van start

Nou, daar ga ik dan. Een site. Een blog. Terwijl bloggen echt zo 2012 is. Vloggen, dat is wat hip is tegenwoordig. Alles moet kort, visueel, snel, en kort. Had ik al kort gezegd?

Laat mij maar schrijven. Werelden met woorden maken. Dat is waar ik, hoop ik, goed in ben. En anders is het iets waar ik sowieso blij van word. Dat was mijn voornemen trouwens: meer dingen doen waar ik blij van word.

Waarom dan een blog? Omdat ik stiekem hoop dat mijn tekstjes stukjes worden die anderen ook blij maken. Want ik heb zoveel te vertellen. Over het docentschap op een hbo bijvoorbeeld. Over de boeken die ik lees. De kennis die ik heb over onderwijs. Over toetsing. Over feedback geven. Misschien google je ooit op een woord en kom je op mijn bescheiden hoekje van het internet uit. Blijf je even hangen? Gezellig, leuk dat je er bent!

Ik had al eens eerder een blog, hoor. Op dit domein zelfs. Maar de berichtenstroom droogde al snel op en toen leek het ook zo ongemakkelijk om opnieuw te posten terwijl het laatste bericht ervoor van 2016 was. Daarom wil ik het opnieuw proberen. Wie weet lukt het me dit keer wel. Daarom nog een keertje aftrappen. In vlotte managementtaal zou het kick off moeten heten. Maar ik houd niet zo van vlotte managementtaal. Ook niet van het woordje aftrappen trouwens. Dat klinkt als oude schoenen die hun beste tijd hebben gehad. Terwijl ik nu juist een frisse nieuwe start wil maken. En misschien lukt het ook dit keer niet. Maar dan heb ik het in elk geval geprobeerd.